Koktél kréker keksz recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1 evőkanál pizza fűszerkeverék
- 1/2 teáskanál füstölt törött paprika (opcionális)
- 1 teáskanál mustár vagy mustárpor
- 17,5 dkg vaj
- 12 dkg reszelt sajt (vörös cheddar vagy gouda sajt)
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A lisztben keverjük el fűszereket és a sajtot.Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kissé felvert tojásokat (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon és könnyen nyújtható legyen).
Gyúrjunk belőle szép sima tésztát. A tésztát nyújtsuk ki 4-5mm vastagra.
Egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk tetszőleges alakúra, rombuszra, kockára esetleg csíkokra
Előmelegített sütőben 180 C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, a vágások mentén tördeljük el a tésztát.
Tipp:
Tipp: Mákos és szezámmagos kréker ebből az alap tésztából készíthető a fűszerek nélkül is, csak a sajt és a só kerül bele a tésztába. A begyúrt alaptésztát nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük meg tojásfehérjével, végül szórjuk rá a mákot vagy a szezámmagot. Tetszőleges formákra szaggassuk ki és süssük meg a krékereket.