Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tatu kifli recept

Tatu kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2,5-3 dl langyos tej
    • 1/2 dl étolaj
    • másfél teáskanál só
    • 1 tk cukor

    Töltelékhez:

    • kolbász karikák
    • sajt darabkák

    Elkészítése:

    Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, az olajjal összekeverjük.

    A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk,majd 16 cikkre vágjuk.

    A cikkek,felső szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab (trappista) sajtot.

    A kiflit feltekerjük,majd újból kelesztjük,míg szép nagyok lesznek. Ezután 1 db felvert tojás sárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.

    200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá