Tatu kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5-3 dl langyos tej
  • 1/2 dl étolaj
  • másfél teáskanál só
  • 1 tk cukor

Töltelékhez:

  • kolbász karikák
  • sajt darabkák

Elkészítése:

Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, az olajjal összekeverjük.

A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk,majd 16 cikkre vágjuk.

A cikkek,felső szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab (trappista) sajtot.

A kiflit feltekerjük,majd újból kelesztjük,míg szép nagyok lesznek. Ezután 1 db felvert tojás sárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.

200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.