Sajtos kifli recept

Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, adunk hozzá egy kiskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Összedolgozzuk jó alaposan. Nem kell keleszteni. 10 gombócra felosztjuk a tésztát. Kinyújtjuk egyenként őket(nem túl vékonyra), megkenjük vajjal. A megkent tésztát feltekerjük és megkenjük a tojás fehérjével. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de távol egymástól mivel sütés közben megfognak kelni. Megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük, úy hogy szép pirosak legyenek a kiflik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »