Sajtos kifli recept

Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, adunk hozzá egy kiskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Összedolgozzuk jó alaposan. Nem kell keleszteni. 10 gombócra felosztjuk a tésztát. Kinyújtjuk egyenként őket(nem túl vékonyra), megkenjük vajjal. A megkent tésztát feltekerjük és megkenjük a tojás fehérjével. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de távol egymástól mivel sütés közben megfognak kelni. Megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük, úy hogy szép pirosak legyenek a kiflik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »