Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-sajtos kifli recept

Baconos-sajtos kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 4 dkg cukor
    • 4 dkg zsír
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • néhány szelet bacon
    • sajt

    Elkészítése:
    Az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk, összekeverjük a liszttel, a zsírral és sóval, tejjel, majd meleg helyen, konyharuhával lefedve megkelesztjük. Megkelés után 4 egyforma cipót formálunk belőle. A cipókat vékonyra (kb. fél cm) kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki. A bacont és a sajtot csíkokra vágjuk, majd minden cikk szélesebb végére 1-1 csík bacont és sajtot helyezünk. Felsodorjuk, és kiflit formázunk belőle. Zsírozott tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk sóval és köménymaggal, utána még fél órát meleg helyen kelesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá