Feketeköményes-sonkás virágok recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 csapott ek só
- 1 kockacukor
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 24 szelet vékony gépsonka
- egy kisüveg majonézes torma
- 20 dkg füstölt sajt
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek fekete kömény
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot és a morzsolt élesztőt. Felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk egy robotgéppel, vagy kézzel, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután 14 részre osztjuk, és 14 egyforma gombócot formálunk belőle.
1 db gombóc kb 7,6 dkg 2 db gombócot elteszünk a diszítéshez, így 12 db sütemény lesz.
Egyenként oválisra nyújtjuk a golyókat nyújtófával, majd megkenjük majonézes tormával, reszelt sajttal megszórjuk, majd henger alakúra feltekerjük.
Két végét összeillesztjük, a tészta találkozási pontjánál nedves kézzel összecsippentjük, az így kapott gyűrűt 6 helyen bevágjuk ollóval.
A maradék 2 gombóc tésztát 12 gombóccá formázzuk, és a azokat a virágok közepére ültetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a fekete köménnyel.
Sütőlapra helyezve melyet kibélelünk egy szilikon lappal, vagy papírral, további 1/2 órát kelesztjük.
Előmelegített sütőbe téve légkeverékesben 165 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kicsi gőzt is adjunk neki, úgy hogy megspricceljük vízzel egy szórófejes flakonból sütés közben a virágokat.
Így lesznek tökéletesek finom puhák!
Langyosan kínáljuk!
Tipp:
Piknik csomagba is illő finomságot készítettem a minap. Ezt a kelttésztás harapnivalót húsvétkor is el lehet a család számára készítgetni. Most éppen ehhez volt kedvem, és megvolt minden hozzávaló anyag, uzsonnára el is készült. Melegen istenien finom, de mélyhűtőbe is betehetjük a maradékot, és ha kienged mikrózzuk meg 300 watton 1 percig, olyan friss lesz mintha akkor sütöttük volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »