Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeköményes-sonkás virágok recept

Feketeköményes-sonkás virágok
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 csapott ek só
    • 1 kockacukor
    • 1 dl olaj

    Töltelék:

    • 24 szelet vékony gépsonka
    • egy kisüveg majonézes torma
    • 20 dkg füstölt sajt

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek fekete kömény

    Elkészítése:

    A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot és a morzsolt élesztőt. Felfuttatjuk.

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk egy robotgéppel, vagy kézzel, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    Ezután 14 részre osztjuk, és 14 egyforma gombócot formálunk belőle.

    1 db gombóc kb 7,6 dkg 2 db gombócot elteszünk a diszítéshez, így 12 db sütemény lesz.

    Egyenként oválisra nyújtjuk a golyókat nyújtófával, majd megkenjük majonézes tormával, reszelt sajttal megszórjuk, majd henger alakúra feltekerjük.

    Két végét összeillesztjük, a tészta találkozási pontjánál nedves kézzel összecsippentjük, az így kapott gyűrűt 6 helyen bevágjuk ollóval.

    A maradék 2 gombóc tésztát 12 gombóccá formázzuk, és a azokat a virágok közepére ültetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a fekete köménnyel.

    Sütőlapra helyezve melyet kibélelünk egy szilikon lappal, vagy papírral, további 1/2 órát kelesztjük.

    Előmelegített sütőbe téve légkeverékesben 165 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Kicsi gőzt is adjunk neki, úgy hogy megspricceljük vízzel egy szórófejes flakonból sütés közben a virágokat.

    Így lesznek tökéletesek finom puhák!

    Langyosan kínáljuk!

    Tipp:

    Piknik csomagba is illő finomságot készítettem a minap. Ezt a kelttésztás harapnivalót húsvétkor is el lehet a család számára készítgetni. Most éppen ehhez volt kedvem, és megvolt minden hozzávaló anyag, uzsonnára el is készült. Melegen istenien finom, de mélyhűtőbe is betehetjük a maradékot, és ha kienged mikrózzuk meg 300 watton 1 percig, olyan friss lesz mintha akkor sütöttük volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá