Feketeköményes-sonkás virágok recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 csapott ek só
- 1 kockacukor
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 24 szelet vékony gépsonka
- egy kisüveg majonézes torma
- 20 dkg füstölt sajt
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek fekete kömény
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot és a morzsolt élesztőt. Felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk egy robotgéppel, vagy kézzel, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután 14 részre osztjuk, és 14 egyforma gombócot formálunk belőle.
1 db gombóc kb 7,6 dkg 2 db gombócot elteszünk a diszítéshez, így 12 db sütemény lesz.
Egyenként oválisra nyújtjuk a golyókat nyújtófával, majd megkenjük majonézes tormával, reszelt sajttal megszórjuk, majd henger alakúra feltekerjük.
Két végét összeillesztjük, a tészta találkozási pontjánál nedves kézzel összecsippentjük, az így kapott gyűrűt 6 helyen bevágjuk ollóval.
A maradék 2 gombóc tésztát 12 gombóccá formázzuk, és a azokat a virágok közepére ültetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a fekete köménnyel.
Sütőlapra helyezve melyet kibélelünk egy szilikon lappal, vagy papírral, további 1/2 órát kelesztjük.
Előmelegített sütőbe téve légkeverékesben 165 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kicsi gőzt is adjunk neki, úgy hogy megspricceljük vízzel egy szórófejes flakonból sütés közben a virágokat.
Így lesznek tökéletesek finom puhák!
Langyosan kínáljuk!
Tipp:
Piknik csomagba is illő finomságot készítettem a minap. Ezt a kelttésztás harapnivalót húsvétkor is el lehet a család számára készítgetni. Most éppen ehhez volt kedvem, és megvolt minden hozzávaló anyag, uzsonnára el is készült. Melegen istenien finom, de mélyhűtőbe is betehetjük a maradékot, és ha kienged mikrózzuk meg 300 watton 1 percig, olyan friss lesz mintha akkor sütöttük volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









