Feketeköményes-sonkás virágok recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 csapott ek só
- 1 kockacukor
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 24 szelet vékony gépsonka
- egy kisüveg majonézes torma
- 20 dkg füstölt sajt
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek fekete kömény
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot és a morzsolt élesztőt. Felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk egy robotgéppel, vagy kézzel, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután 14 részre osztjuk, és 14 egyforma gombócot formálunk belőle.
1 db gombóc kb 7,6 dkg 2 db gombócot elteszünk a diszítéshez, így 12 db sütemény lesz.
Egyenként oválisra nyújtjuk a golyókat nyújtófával, majd megkenjük majonézes tormával, reszelt sajttal megszórjuk, majd henger alakúra feltekerjük.
Két végét összeillesztjük, a tészta találkozási pontjánál nedves kézzel összecsippentjük, az így kapott gyűrűt 6 helyen bevágjuk ollóval.
A maradék 2 gombóc tésztát 12 gombóccá formázzuk, és a azokat a virágok közepére ültetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a fekete köménnyel.
Sütőlapra helyezve melyet kibélelünk egy szilikon lappal, vagy papírral, további 1/2 órát kelesztjük.
Előmelegített sütőbe téve légkeverékesben 165 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kicsi gőzt is adjunk neki, úgy hogy megspricceljük vízzel egy szórófejes flakonból sütés közben a virágokat.
Így lesznek tökéletesek finom puhák!
Langyosan kínáljuk!
Tipp:
Piknik csomagba is illő finomságot készítettem a minap. Ezt a kelttésztás harapnivalót húsvétkor is el lehet a család számára készítgetni. Most éppen ehhez volt kedvem, és megvolt minden hozzávaló anyag, uzsonnára el is készült. Melegen istenien finom, de mélyhűtőbe is betehetjük a maradékot, és ha kienged mikrózzuk meg 300 watton 1 percig, olyan friss lesz mintha akkor sütöttük volna.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »