Hozzávalók:
Töltelék:
A tetejére:
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot és a morzsolt élesztőt. Felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk egy robotgéppel, vagy kézzel, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután 14 részre osztjuk, és 14 egyforma gombócot formálunk belőle.
1 db gombóc kb 7,6 dkg 2 db gombócot elteszünk a diszítéshez, így 12 db sütemény lesz.
Egyenként oválisra nyújtjuk a golyókat nyújtófával, majd megkenjük majonézes tormával, reszelt sajttal megszórjuk, majd henger alakúra feltekerjük.
Két végét összeillesztjük, a tészta találkozási pontjánál nedves kézzel összecsippentjük, az így kapott gyűrűt 6 helyen bevágjuk ollóval.
A maradék 2 gombóc tésztát 12 gombóccá formázzuk, és a azokat a virágok közepére ültetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a fekete köménnyel.
Sütőlapra helyezve melyet kibélelünk egy szilikon lappal, vagy papírral, további 1/2 órát kelesztjük.
Előmelegített sütőbe téve légkeverékesben 165 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kicsi gőzt is adjunk neki, úgy hogy megspricceljük vízzel egy szórófejes flakonból sütés közben a virágokat.
Így lesznek tökéletesek finom puhák!
Langyosan kínáljuk!
Piknik csomagba is illő finomságot készítettem a minap. Ezt a kelttésztás harapnivalót húsvétkor is el lehet a család számára készítgetni. Most éppen ehhez volt kedvem, és megvolt minden hozzávaló anyag, uzsonnára el is készült. Melegen istenien finom, de mélyhűtőbe is betehetjük a maradékot, és ha kienged mikrózzuk meg 300 watton 1 percig, olyan friss lesz mintha akkor sütöttük volna.