Feketeköményes-sonkás virágok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csapott ek só
  • 1 kockacukor
  • 1 dl olaj

Töltelék:

  • 24 szelet vékony gépsonka
  • egy kisüveg majonézes torma
  • 20 dkg füstölt sajt

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 1 ek fekete kömény

Elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot és a morzsolt élesztőt. Felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk egy robotgéppel, vagy kézzel, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Ezután 14 részre osztjuk, és 14 egyforma gombócot formálunk belőle.

1 db gombóc kb 7,6 dkg 2 db gombócot elteszünk a diszítéshez, így 12 db sütemény lesz.

Egyenként oválisra nyújtjuk a golyókat nyújtófával, majd megkenjük majonézes tormával, reszelt sajttal megszórjuk, majd henger alakúra feltekerjük.

Két végét összeillesztjük, a tészta találkozási pontjánál nedves kézzel összecsippentjük, az így kapott gyűrűt 6 helyen bevágjuk ollóval.

A maradék 2 gombóc tésztát 12 gombóccá formázzuk, és a azokat a virágok közepére ültetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk a fekete köménnyel.

Sütőlapra helyezve melyet kibélelünk egy szilikon lappal, vagy papírral, további 1/2 órát kelesztjük.

Előmelegített sütőbe téve légkeverékesben 165 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kicsi gőzt is adjunk neki, úgy hogy megspricceljük vízzel egy szórófejes flakonból sütés közben a virágokat.

Így lesznek tökéletesek finom puhák!

Langyosan kínáljuk!

Tipp:

Piknik csomagba is illő finomságot készítettem a minap. Ezt a kelttésztás harapnivalót húsvétkor is el lehet a család számára készítgetni. Most éppen ehhez volt kedvem, és megvolt minden hozzávaló anyag, uzsonnára el is készült. Melegen istenien finom, de mélyhűtőbe is betehetjük a maradékot, és ha kienged mikrózzuk meg 300 watton 1 percig, olyan friss lesz mintha akkor sütöttük volna.