Ecetes-leveles tészta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin, esetleg 20 dkg. zsir,
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje,
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál 10 %-os eset
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk és a többi anyaggal rugalmas tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tekercset 4 egyforma darabra vágjuk, és kicsit kinyújtjuk. Az így kapott lapokat egymásra rakjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük. Utána kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és felvágjuk kis téglalapokra, vagy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, megfőzött mákból vagy dióból kis halmokat rakunk az egyik felére, a másikat ráhajtjuk. Ha megsült – kb 15 perc – vaníliás porcukorba forgatjuk. Hagyhatjuk vastagabbra, kiszúrhatjuk pogácsának vagy derelyevágóval rudacskákat vághatunk a tésztából, akkor tojás sárgájával megkenjük, és a só-kömény keverékkel szórhatjuk meg, vagy különböző magokkal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.