Kelt sonkás kocka recept
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a meleg, de nem forró tejben, egy kevés cukorral felfuttatott élesztőt. A többi alapanyagot is hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk. Lefedve kb. 1 órát kelesztjük.
A sonkát egész apróra kockázzuk és a margarint picit habosra keverjük, hogy kenhető legyen.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát vékonyan lekenjük a margarinnal, majd rászórjuk a sonkát. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk.
A pogácsáknál megszokott módon hajtogatjuk. A felső harmadot középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt középre, rá a jobboldali tésztát.
Letakarva 20 percet kelesztjük.
Ezután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott éles késsel felkockázzuk.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva, ahol további 20 percet pihentetjük, majd lekenjük egy kissé felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
Tipp:
Nagyon egyszerű finomság egy kevés maradék sonka felhasználásával. Lehet akár egy tartalmas leveshez kísérő, vagy uzsonna egy bögre kakaó, esetleg egy csésze tea társaságában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










