Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt nyuszifészek recept

Kelt nyuszifészek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 a kenéshez
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 10 dkg margarin
    • 1 kk cukor
    • 1 csokor friss snidling

    Töltelék:

    • 15 dkg sonka
    • 8 dkg kolbász
    • 10 dkg sajt
    • 2+2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál szárított petrezselyem
    • 2-3 kanál tejföl
    • pici ecetes torma

    Elkészítése:
    A tésztát kenyérsütő dagasztójával kevertettem ki, majd kivettem, és még 45 percig kelesztettem.
    Addig elkészítettem a tölteléket.

    Összevagdostam a hozzávalókat (kolbászt, főtt sonkát, főtt tojást, sajtot közel azonos kockákra). A tésztát miután megkelt kissé átgyúrtam és elosztottam hat egyenlő részre, majd egyenként megkentem tejföllel, késhegynyi ecetes tormát szétkentem rajta és megszórtam a többi hozzávalóval.

    Feltekertem, majd fészkeket alakítottam ki úgy ,hogy a tészta rudat megcsavartam vízszintesen S alakban, majd függőlegesen lenyomtam a tepsire. 3-at megraktam a maradék töltelékkel 3-at fél főtt tojással.
    /a tojásokat letakartam pici fóliával, mert féltem hogy nagyon megégnek/

    Lekentem tojással a tésztát és még 20 percet tovább kelesztettem, majd előmelegített sütőben egy bő órát 180 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá