Kelt nyuszifészek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 1 kk cukor
  • 1 csokor friss snidling

Töltelék:

  • 15 dkg sonka
  • 8 dkg kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 2+2 db főtt tojás
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 2-3 kanál tejföl
  • pici ecetes torma

Elkészítése:
A tésztát kenyérsütő dagasztójával kevertettem ki, majd kivettem, és még 45 percig kelesztettem.
Addig elkészítettem a tölteléket.

Összevagdostam a hozzávalókat (kolbászt, főtt sonkát, főtt tojást, sajtot közel azonos kockákra). A tésztát miután megkelt kissé átgyúrtam és elosztottam hat egyenlő részre, majd egyenként megkentem tejföllel, késhegynyi ecetes tormát szétkentem rajta és megszórtam a többi hozzávalóval.

Feltekertem, majd fészkeket alakítottam ki úgy ,hogy a tészta rudat megcsavartam vízszintesen S alakban, majd függőlegesen lenyomtam a tepsire. 3-at megraktam a maradék töltelékkel 3-at fél főtt tojással.
/a tojásokat letakartam pici fóliával, mert féltem hogy nagyon megégnek/

Lekentem tojással a tésztát és még 20 percet tovább kelesztettem, majd előmelegített sütőben egy bő órát 180 fokon.