Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kecskesajtos felfújt linzer kosárkában recept

Kecskesajtos felfújt linzer kosárkában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kosárkához:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 13 dkg vaj
    • 1 tk só

    Felfújthoz:

    • 10 dkg lágy kecskesajt
    • 1 marék dió
    • 1 körte
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A linzer kosárkához a vajat elmorzsolom a liszttel és a sóval, majd kevés hideg vízzel közepes keménységű tésztát gyúrok, és 1 órára hűtőbe teszem.

    Pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtom, és egy 10 cm átmérőjű csészével 12 db korongot szúrok ki.

    A korongokat muffin sütő mélyedéseibe nyomom, mindegyikbe egy-egy papírkapszlit helyezek, és lencsével, vagy babbal lesúlyozom.

    190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütöm.

    A masszához a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot összekeverem, majd beleszóróm a kézzel összemorzsolt kecskesajtot, és az apró kockára vágott körtét. Óvatos mozdulatokkal összekeverem.

    Az elősütött kosárkákból eltávolítom a papírkapszlis nehezéket, és az összekevert masszát elosztom a kosárkákban.

    Tetejüket megszórom durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

    A kecskesajtos felfújt linzer kosárkában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 304 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá