Kecskesajtos felfújt linzer kosárkában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kosárkához:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 tk só

Felfújthoz:

  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 1 marék dió
  • 1 körte
  • 4 tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors

Elkészítése:

A linzer kosárkához a vajat elmorzsolom a liszttel és a sóval, majd kevés hideg vízzel közepes keménységű tésztát gyúrok, és 1 órára hűtőbe teszem.

Pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtom, és egy 10 cm átmérőjű csészével 12 db korongot szúrok ki.

A korongokat muffin sütő mélyedéseibe nyomom, mindegyikbe egy-egy papírkapszlit helyezek, és lencsével, vagy babbal lesúlyozom.

190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütöm.

A masszához a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot összekeverem, majd beleszóróm a kézzel összemorzsolt kecskesajtot, és az apró kockára vágott körtét. Óvatos mozdulatokkal összekeverem.

Az elősütött kosárkákból eltávolítom a papírkapszlis nehezéket, és az összekevert masszát elosztom a kosárkákban.

Tetejüket megszórom durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.