Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás táska recept

Káposztás táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 12,5 dkg vaj (olvasztott)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 4 dl tej
    • 4 dkg cukor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 50 dkg káposzta
    • 1 dl olaj
    • 2 dkg cukor
    • bors ízlés szerint
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk addig, amíg levet enged. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk. A serpenyőbe olajon a cukrot kicsit megkaramellizáljuk, ebbe beletesszük a káposztát, megborsozzuk és félkészre dinszteljük.

    A tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, cukrot, csipetnyi sót, tojást, tejet, olvasztott vajat. Bedagasztjuk. Állni hagyjuk 1 órát. A kétszeresére kelt tésztából jól belisztezett deszkán 6 egyforma cipót gyúrunk. 0,5 cm vastagságú, kör alakúra nyújtjuk.

    A lapok egyik felébe rakjuk a tölteléket, majd a másik felével betakarjuk. A tésztát ujjunkkal a széleinél összenyomjuk.

    Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, hőlégkeverésre. Rögtön betesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel, majd sül a tésztánk. Amikor aranybarna, kivesszük. A tetejét lekenjük enyhén vízzel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá