Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 2 evőkanál só
    • 50 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár tejföl – 375 gr
    • 1 teáskanál cukor
    • kb. 1 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • plusz 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    A töltelékhez:

    • 1 közepes fej káposzta
    • fél dl olaj
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál só

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe.

    A káposztát lereszeljük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk.

    Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát és aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni

    Elővesszük a tésztát és lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk.

    Rákenjük a töltelék felét, majd hajtogatjuk.Gondolatban 3 részre osztjuk, a jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek tetejére a bal oldalit. Az így kapott tésztacsíkra is kenünk a töltelékből. Ezután fentről lehajtjuk középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk. 30 percre hűtőbe tesszük A kenést, hajtogatást megismételjük.

    Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét, majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    A tökmagos pogácsa után a másik nagy kedvencem ez a káposztás pogácsa. Kicsit időigényesebb, de megéri bajlódni vele. Igaz, sokan elsőre idegenkednek tőle, de csak addig, míg meg nem kóstolják. A recept Limarától van. Még egy érv, hogy mindenki elkészítse. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá