Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós pogácsa recept

Juhtúrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 25 dkg juhtúró
    • 25 dkg vaj, vagy margarin
    • 1 kg liszt
    • 1 teáskanál só
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A kenéshez:

    • 1-2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, egy pohárba öntjük, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, majd a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a tojássárgát, és jól összegyúrjuk az egészet. A cipót egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.

    A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk. A pogácsákat a tepsibe tesszük, a tetejüket konyhai ollóval 3 helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Elektromos sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá