Húsvéti fonott kosárka recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a kelttésztát és letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Egy kupola formájú hőálló tálat (tál átmérője kb 23 cm) alufóliával beburkolunk és függőlegesen tésztacsíkokat helyezünk rá egymástól kis távolságokra. A tetejét, ahol a tészták összeérnek jól lenyomkodjuk. Következő lépésként felhelyezzük a vízszintes sorokat, úgy, hogy minden második tészta alá bebújtatjuk. A túllógó részeket levágjuk és a tésztánkat megkenjük tojással.
180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a formán.
A kosár pereméhez készítünk egy fonott koszorút, akkora méretben, amekkora a kosarunk átmérője. Tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A fogantyúhoz szintén készítünk egy fonatot, amit a kosár formázáshoz használt edényünk tetejére helyezve sütünk meg.
Ha kihűltek a tésztáink, akkor a kosarat az aljára fordítjuk. Ráhelyezzük a fonott koszorút. A fogantyú mindkét végébe fogpiszkálót szúrunk és azzal a kosárhoz rögzítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









