Húsvéti fonott kosárka recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a kelttésztát és letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Egy kupola formájú hőálló tálat (tál átmérője kb 23 cm) alufóliával beburkolunk és függőlegesen tésztacsíkokat helyezünk rá egymástól kis távolságokra. A tetejét, ahol a tészták összeérnek jól lenyomkodjuk. Következő lépésként felhelyezzük a vízszintes sorokat, úgy, hogy minden második tészta alá bebújtatjuk. A túllógó részeket levágjuk és a tésztánkat megkenjük tojással.
180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a formán.
A kosár pereméhez készítünk egy fonott koszorút, akkora méretben, amekkora a kosarunk átmérője. Tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A fogantyúhoz szintén készítünk egy fonatot, amit a kosár formázáshoz használt edényünk tetejére helyezve sütünk meg.
Ha kihűltek a tésztáink, akkor a kosarat az aljára fordítjuk. Ráhelyezzük a fonott koszorút. A fogantyú mindkét végébe fogpiszkálót szúrunk és azzal a kosárhoz rögzítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »