Húsvéti fonott kosárka recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a kelttésztát és letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Egy kupola formájú hőálló tálat (tál átmérője kb 23 cm) alufóliával beburkolunk és függőlegesen tésztacsíkokat helyezünk rá egymástól kis távolságokra. A tetejét, ahol a tészták összeérnek jól lenyomkodjuk. Következő lépésként felhelyezzük a vízszintes sorokat, úgy, hogy minden második tészta alá bebújtatjuk. A túllógó részeket levágjuk és a tésztánkat megkenjük tojással.
180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a formán.
A kosár pereméhez készítünk egy fonott koszorút, akkora méretben, amekkora a kosarunk átmérője. Tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A fogantyúhoz szintén készítünk egy fonatot, amit a kosár formázáshoz használt edényünk tetejére helyezve sütünk meg.
Ha kihűltek a tésztáink, akkor a kosarat az aljára fordítjuk. Ráhelyezzük a fonott koszorút. A fogantyú mindkét végébe fogpiszkálót szúrunk és azzal a kosárhoz rögzítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »