Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hússal töltött kelt tészta recept

Hússal töltött kelt tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelék:

    • 50 dkg darált hús (ha van maradék sült vagy főtt hús, akkor az kockára vágva mehet bele)
    • fél dl olaj
    • 20 dkg darabolt, bármilyen sajt
    • 1 csokor petrezselyemzöld összevágva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb sárgarépa megpárolva és kockára vágva
    • 1 cukkíni megpárolva és kockára vágva
    • só, bors
    • 1 dl főzőtejszín

    Tészta

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl olaj
    • cukor

    Elkészítése:

    Az olajat felmelegítem és beleteszem a darált húst vagy a maradék húsokat, sózom, borsozom,. Amikor kérget kapott hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkínit.

    Felöntöm habtejszínnel és összeforralom, majd kihűtöm.

    Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.

    Bedagasztom és letakarva duplájára kelesztem. Kelesztés után ketté veszem és külön-külön kinyújtom téglalap alakúra sütőpapíron, majd így teszem át a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom.

    A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom.

    Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá