Hússal töltött kelt tészta recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 50 dkg darált hús (ha van maradék sült vagy főtt hús, akkor az kockára vágva mehet bele)
- fél dl olaj
- 20 dkg darabolt, bármilyen sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld összevágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa megpárolva és kockára vágva
- 1 cukkíni megpárolva és kockára vágva
- só, bors
- 1 dl főzőtejszín
Tészta
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl olaj
- só
- cukor
Elkészítése:
Az olajat felmelegítem és beleteszem a darált húst vagy a maradék húsokat, sózom, borsozom,. Amikor kérget kapott hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkínit.
Felöntöm habtejszínnel és összeforralom, majd kihűtöm.
Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom és letakarva duplájára kelesztem. Kelesztés után ketté veszem és külön-külön kinyújtom téglalap alakúra sütőpapíron, majd így teszem át a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »