Hússal töltött kelt tészta recept
Hozzávalók:
Töltelék:
- 50 dkg darált hús (ha van maradék sült vagy főtt hús, akkor az kockára vágva mehet bele)
- fél dl olaj
- 20 dkg darabolt, bármilyen sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld összevágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa megpárolva és kockára vágva
- 1 cukkíni megpárolva és kockára vágva
- só, bors
- 1 dl főzőtejszín
Tészta
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl olaj
- só
- cukor
Elkészítése:
Az olajat felmelegítem és beleteszem a darált húst vagy a maradék húsokat, sózom, borsozom,. Amikor kérget kapott hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkínit.
Felöntöm habtejszínnel és összeforralom, majd kihűtöm.
Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom és letakarva duplájára kelesztem. Kelesztés után ketté veszem és külön-külön kinyújtom téglalap alakúra sütőpapíron, majd így teszem át a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt.