Hozzávalók:
Töltelék:
Tészta
Elkészítése:
Az olajat felmelegítem és beleteszem a darált húst vagy a maradék húsokat, sózom, borsozom,. Amikor kérget kapott hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkínit.
Felöntöm habtejszínnel és összeforralom, majd kihűtöm.
Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom és letakarva duplájára kelesztem. Kelesztés után ketté veszem és külön-külön kinyújtom téglalap alakúra sütőpapíron, majd így teszem át a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt.