Hússal töltött kelt tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hússal töltött kelt tészta

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 50 dkg darált hús (ha van maradék sült vagy főtt hús, akkor az kockára vágva mehet bele)
  • fél dl olaj
  • 20 dkg darabolt, bármilyen sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld összevágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa megpárolva és kockára vágva
  • 1 cukkíni megpárolva és kockára vágva
  • só, bors
  • 1 dl főzőtejszín

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • cukor

Elkészítése:

Az olajat felmelegítem és beleteszem a darált húst vagy a maradék húsokat, sózom, borsozom,. Amikor kérget kapott hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkínit.

Felöntöm habtejszínnel és összeforralom, majd kihűtöm.

Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.

Bedagasztom és letakarva duplájára kelesztem. Kelesztés után ketté veszem és külön-külön kinyújtom téglalap alakúra sütőpapíron, majd így teszem át a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom.

A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom.

Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt.