Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi sörperec recept

Házi sörperec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 8 dkg zsír
    • 1 cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (+ 1 a lekenéshez)
    • 2 tk só
    • 2-3 ek tej
    • köménymag

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a zsírt, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adjuk hozzá a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

    Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval, szaggassuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szaggassuk ki.)

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszaggatott pereceket. Ezután kenjük le a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval, és köménymaggal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép barnára. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

    A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá