Házi sörperec

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás sárgája (+ 1 a lekenéshez)
  • 2 tk só
  • 2-3 ek tej
  • köménymag

Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a zsírt, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adjuk hozzá a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval, szaggassuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szaggassuk ki.)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszaggatott pereceket. Ezután kenjük le a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval, és köménymaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép barnára. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk.