Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajtogatott zöldfűszeres pogácsa recept

Hajtogatott zöldfűszeres pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dl tej
    • 3 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin

    Hajtogatáshoz:

    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém (1 tubus)
    • 1 tk morzsolt petrezselyemlevél

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Hozzáadjuk a petrezselyemlevelet (én saját szárításút használtam, amit átszitáltam, hogy ne maradjanak benne nagy darabok).

    Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a fűszeres krémet.

    A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.

    Elnyújtjuk kb kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb. Kb 30 percet még kelesztjük. Lekenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk kevés reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    28 pogácsa lett ebből az adagból, ami a gyöngybab leves mellé készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá