Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa recept

Hozzávalók:
- 40 dkg graham liszt (gluténmentes változatban én hajdinalisztet használok )
- 10 dkg zabpehely (gluténmentes diétában gluténmentes zabpehely)
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek szezámmag (vagy vegyes magvak )
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 cukkini
- 1 tk pirospaprika
- só
- víz
Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze. Majd annyi vizet tegyél hozzá, hogy, egy lágy formázható tésztát kapj.
Formázz a kezedbe kis pogácsákat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Akár kanállal is szaggathatod. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 20 perc)
Tipp:
Nyáron a pogácsa ideális étel kiránduláshoz, kerti partikhoz, utazáshoz. Reggel elkészítheted, könnyen szállítható és egész nap bármikor eheted. Ugyan én nem nagyon eszem több napos ételt, de egy pogácsa még másnap is fogyaszthat:)
Tálalhatod salátákkal, párolt zöldségekkel vagy levesekkel.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Különleges palacsinták, amiket ki kell próbálnod: TOP5 recept
Nagy kedvenc a palacsinta, de miért maradnánk a túrós, kakaós, lekváros von
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.08. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A legfinomabb sajttorta receptek – Itt a TOP lista
Mindenki kedvence a sajttorta, na de mi a titka? Az, hogy szinte elronthata
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.04. hétfő
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból
A gyermekkor kedvenc sütijei! Neked melyik volt a kedvenced???
Tovább olvasom »
8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!
A gomba az egyik legskoldalúbb konyhai alapanyag, össze is gyűjtöttünk tíz
Tovább olvasom »