Gubarúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg margarin
- 1 csapott ek tejföl
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1/2 dl tej
- 1/2 dl langyos víz
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejben futtatott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd összedolgozzuk. Ha nagyon száraz és nem áll össze, pici vízzel rásegítünk, szép sima, puha tésztagombócot készítünk és letakarva legalább 2-2,5 órát pihentetjük, kelesztjük.
Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkára téve ujjnyi vastagra sodorjuk és késsel szintén ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a tenyerünkkel kissé megsodrunk.
Sütőlemezre téve langyos vízzel megfújjuk és 180 fokon 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve még forrón ismét befújjuk vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Pár óra múlva (miután teljesen kihűltek) a rudakat egy szövetzsákba rakjuk, a száját lekötjük és szellős, hűvös helyen lógatva tároljuk. Amikor felhasználjuk, akkor szeleteljük fel kisebb darabokra.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »