Gubarúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg margarin
- 1 csapott ek tejföl
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1/2 dl tej
- 1/2 dl langyos víz
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejben futtatott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd összedolgozzuk. Ha nagyon száraz és nem áll össze, pici vízzel rásegítünk, szép sima, puha tésztagombócot készítünk és letakarva legalább 2-2,5 órát pihentetjük, kelesztjük.
Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkára téve ujjnyi vastagra sodorjuk és késsel szintén ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a tenyerünkkel kissé megsodrunk.
Sütőlemezre téve langyos vízzel megfújjuk és 180 fokon 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve még forrón ismét befújjuk vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Pár óra múlva (miután teljesen kihűltek) a rudakat egy szövetzsákba rakjuk, a száját lekötjük és szellős, hűvös helyen lógatva tároljuk. Amikor felhasználjuk, akkor szeleteljük fel kisebb darabokra.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »