Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gubarúd recept

Gubarúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 4 dkg margarin
    • 1 csapott ek tejföl
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só
    • 1/2 dl tej
    • 1/2 dl langyos víz

    Elkészítése:

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejben futtatott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd összedolgozzuk. Ha nagyon száraz és nem áll össze, pici vízzel rásegítünk, szép sima, puha tésztagombócot készítünk és letakarva legalább 2-2,5 órát pihentetjük, kelesztjük.

    Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkára téve ujjnyi vastagra sodorjuk és késsel szintén ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a tenyerünkkel kissé megsodrunk.

    Sütőlemezre téve langyos vízzel megfújjuk és 180 fokon 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    A sütőből kivéve még forrón ismét befújjuk vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    Pár óra múlva (miután teljesen kihűltek) a rudakat egy szövetzsákba rakjuk, a száját lekötjük és szellős, hűvös helyen lógatva tároljuk. Amikor felhasználjuk, akkor szeleteljük fel kisebb darabokra.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá