Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes túrós pogi recept

Gluténmentes túrós pogi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g Schar Mix B ( ha valaki teheti, búzaliszttel helyettesítheti )
    • 125 g margarin
    • 15 g tökmagliszt
    • 15 g lenmagpehely
    • 70 g rizsliszt
    • 1 kk psyllium (utifű maghéj)
    • 25 g friss élesztő
    • 125 g túró
    • 100 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS ( fele a kenéshez )
    • 3 kk só
    • Ízlés szerint sajt a szóráshoz

    Elkészítése:

    A hideg margarint a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval is összegyúrjuk.

    Hajtogatjuk 3x, köztük 10 percet pihentetjük a hűtőben. A végén ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, lekenjük a fél tojással, és ha szeretnénk, megszórhatjuk sajttal.

    180 fokon előmelegített sütőben sütjük, körülbelül 20 percig.

    Tipp:

    Ez egy szuper hiánypótló recept gluténérzékenyek számára.

    Én már 17 éve vagyok lisztérzékeny, de sajnos még sosem sikerült olyan pogácsát összehoznom, amire azt mondhatom : ” Igen, nem kell többet kísérleteznem, juhúúú” – de most megérkeztem :) Szerencsére ma már a hozzávalók is könnyedén beszerezhetők, és ezzel a recepttel az általában rostszegény gluténmentes táplálkozásunkba sok szuper rostot csempészhetünk, és ha a lisztkeverékünket búzalisztre, vagy akár bármilyen más gluténes lisztre cseréljük, a nem érzékenyek is bátran kipróbálhatják :) !

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá