Gluténmentes túrós pogi recept
Hozzávalók:
- 200 g Schar Mix B ( ha valaki teheti, búzaliszttel helyettesítheti )
- 125 g margarin
- 15 g tökmagliszt
- 15 g lenmagpehely
- 70 g rizsliszt
- 1 kk psyllium (utifű maghéj)
- 25 g friss élesztő
- 125 g túró
- 100 g tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS ( fele a kenéshez )
- 3 kk só
- Ízlés szerint sajt a szóráshoz
Elkészítése:
A hideg margarint a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval is összegyúrjuk.
Hajtogatjuk 3x, köztük 10 percet pihentetjük a hűtőben. A végén ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, lekenjük a fél tojással, és ha szeretnénk, megszórhatjuk sajttal.
180 fokon előmelegített sütőben sütjük, körülbelül 20 percig.
Tipp:
Ez egy szuper hiánypótló recept gluténérzékenyek számára.
Én már 17 éve vagyok lisztérzékeny, de sajnos még sosem sikerült olyan pogácsát összehoznom, amire azt mondhatom : ” Igen, nem kell többet kísérleteznem, juhúúú” – de most megérkeztem :) Szerencsére ma már a hozzávalók is könnyedén beszerezhetők, és ezzel a recepttel az általában rostszegény gluténmentes táplálkozásunkba sok szuper rostot csempészhetünk, és ha a lisztkeverékünket búzalisztre, vagy akár bármilyen más gluténes lisztre cseréljük, a nem érzékenyek is bátran kipróbálhatják :) !