Hozzávalók:
Elkészítése:
A hideg margarint a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval is összegyúrjuk.
Hajtogatjuk 3x, köztük 10 percet pihentetjük a hűtőben. A végén ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, lekenjük a fél tojással, és ha szeretnénk, megszórhatjuk sajttal.
180 fokon előmelegített sütőben sütjük, körülbelül 20 percig.
Ez egy szuper hiánypótló recept gluténérzékenyek számára.
Én már 17 éve vagyok lisztérzékeny, de sajnos még sosem sikerült olyan pogácsát összehoznom, amire azt mondhatom : ” Igen, nem kell többet kísérleteznem, juhúúú” – de most megérkeztem :) Szerencsére ma már a hozzávalók is könnyedén beszerezhetők, és ezzel a recepttel az általában rostszegény gluténmentes táplálkozásunkba sok szuper rostot csempészhetünk, és ha a lisztkeverékünket búzalisztre, vagy akár bármilyen más gluténes lisztre cseréljük, a nem érzékenyek is bátran kipróbálhatják :) !