Gluténmentes túrós pogi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g Schar Mix B ( ha valaki teheti, búzaliszttel helyettesítheti )
  • 125 g margarin
  • 15 g tökmagliszt
  • 15 g lenmagpehely
  • 70 g rizsliszt
  • 1 kk psyllium (utifű maghéj)
  • 25 g friss élesztő
  • 125 g túró
  • 100 g tejföl
  • 1 tojás ( fele a kenéshez )
  • 3 kk só
  • Ízlés szerint sajt a szóráshoz

Elkészítése:

A hideg margarint a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval is összegyúrjuk.

Hajtogatjuk 3x, köztük 10 percet pihentetjük a hűtőben. A végén ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, lekenjük a fél tojással, és ha szeretnénk, megszórhatjuk sajttal.

180 fokon előmelegített sütőben sütjük, körülbelül 20 percig.

Tipp:

Ez egy szuper hiánypótló recept gluténérzékenyek számára.

Én már 17 éve vagyok lisztérzékeny, de sajnos még sosem sikerült olyan pogácsát összehoznom, amire azt mondhatom : ” Igen, nem kell többet kísérleteznem, juhúúú” – de most megérkeztem :) Szerencsére ma már a hozzávalók is könnyedén beszerezhetők, és ezzel a recepttel az általában rostszegény gluténmentes táplálkozásunkba sok szuper rostot csempészhetünk, és ha a lisztkeverékünket búzalisztre, vagy akár bármilyen más gluténes lisztre cseréljük, a nem érzékenyek is bátran kipróbálhatják :) !