Fokhagymás-tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- kb fél kg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. só
- 1 csipet cukor
- Annyi víz, amennyit felvesz. (Közepesen lágy tésztát kell kapnunk)
Mártás:
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 kiskanálnyi erős paprika vagy házi paprikarém ízlés szerint só
- bazsalikom
- oregánó
- egész fűszerkömény
- 2 fej fokhagyma
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.
A fokhagymát megpucoljuk majd fokhagymanyomóval vagy apró darabokra vágva egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót, jól elkeverjük.
Majd a kinyújtott tésztánkra kenjük a felét. Reszelt sajttal megszórjuk, majd közepes gázon sütjük míg meg nem pirul.
A másik „fél” tésztával úgy szint ezt tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »