Fokhagymás-tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- kb fél kg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. só
- 1 csipet cukor
- Annyi víz, amennyit felvesz. (Közepesen lágy tésztát kell kapnunk)
Mártás:
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 kiskanálnyi erős paprika vagy házi paprikarém ízlés szerint só
- bazsalikom
- oregánó
- egész fűszerkömény
- 2 fej fokhagyma
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.
A fokhagymát megpucoljuk majd fokhagymanyomóval vagy apró darabokra vágva egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót, jól elkeverjük.
Majd a kinyújtott tésztánkra kenjük a felét. Reszelt sajttal megszórjuk, majd közepes gázon sütjük míg meg nem pirul.
A másik „fél” tésztával úgy szint ezt tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »