Fokhagymás-tejfölös lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • kb fél kg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. só
  • 1 csipet cukor
  • Annyi víz, amennyit felvesz. (Közepesen lágy tésztát kell kapnunk)

Mártás:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2-3 kiskanálnyi erős paprika vagy házi paprikarém ízlés szerint só
  • bazsalikom
  • oregánó
  • egész fűszerkömény
  • 2 fej fokhagyma

Tetejére:

  • reszelt sajt

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.

A fokhagymát megpucoljuk majd fokhagymanyomóval vagy apró darabokra vágva egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót, jól elkeverjük.

Majd a kinyújtott tésztánkra kenjük a felét. Reszelt sajttal megszórjuk, majd közepes gázon sütjük míg meg nem pirul.
A másik „fél” tésztával úgy szint ezt tesszük.