Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sajtos vendégváró rudak recept

Fokhagymás sajtos vendégváró rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1,3 dl víz
    • fél zacskó porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
    • 1 kiskanál méz vagy cukor
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 tk só

    Feltét:

    • 2 ek vaj vagy margarin
    • 2 gerezd fokhagyma
    • parmezán
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk.

    Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (30-45 perc)

    A vajat megolvasztjuk összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, a fokhagymás vajjal megkenjük, parmezánnal és reszelt sajttal megszórjuk.

    Egy éles késsel vagy pizzavágóval tetszőlegesen felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    A fokhagymás sajtos vendégváró rudak kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 312 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá