Fokhagymás sajtos vendégváró rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fokhagymás sajtos vendégváró rudak

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1,3 dl víz
  • fél zacskó porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1 kiskanál méz vagy cukor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk só

Feltét:

  • 2 ek vaj vagy margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk.

Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (30-45 perc)

A vajat megolvasztjuk összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, a fokhagymás vajjal megkenjük, parmezánnal és reszelt sajttal megszórjuk.

Egy éles késsel vagy pizzavágóval tetszőlegesen felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.