Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás rudacskák recept

Fokhagymás rudacskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 g élesztő
    • 200 ml langyos víz
    • 1 tk cukor
    • 700 g sima liszt
    • 50 ml olívaolaj
    • 150 ml víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 ek só

    Tetejére:

    • 100 ml olaj
    • 4 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Elkészítjük a kovászt: a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot.

    A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat, a tojást és a kovászt. Dagasztógépben alaposan összekeverjük (ha túl lágy tésztát kapunk, adjunk hozzá még lisztet). Meleg helyen 30 percet kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb 24-25 egyforma darabra vágjuk. A darabokat a kezünkkel kisodorjuk, majd olajozott tepsibe tesszük.

    A zúzott fokhagymát elkeverjük az olajban, megsózzuk és ezzel megkenjük a rudakat. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, újra megkenjük a fokhagymás olajjal. Tartármártással, édes-csípős mártással kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá