Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focaccia Bálint napra recept

Focaccia Bálint napra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt (vagy más kenyérliszt)
    • 1 csomag porélesztő
    • 1,5 dl meleg víz
    • 1 dl olívaolaj
    • 1 kk szárított bazsalikom
    • 1/2 kk szárított oregánó
    • 1 kk só
    • néhány friss koktélparadicsom,
    • kevés pizzafűszer a tetejére
    • a tálalásnál extra szűz olívaolaj rácsorgatva

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverem. A lisztet a porélesztővel, majd megsózom, beleöntöm az olajat, és a vizet. Hozzáteszem a szárított bazsalikomot, és az oregánót is. Összekavarom, laza tésztát kapok. Mivel sok olajat tartalmaz, nem fog odaragadni a keverőtál oldalához, aljához. Alaposan kidolgozom, majd letakarva bő fél órát kelesztem.

    Újra átgyúrom, majd a porcelán tálba igazítottam. Szép szív alakú tésztát formáztam belőle, és mivel nem először sütöttem már focacciát tudtam, a formáját meg is tartja, csak kicsit ducibb lesz.

    Ujjammal lyukakat fúrtam bele (lazán), koktélparadicsomot nyomkodtam a tésztába. Mielőtt az előmelegített sütőbe tettem, megszórtam saját készítésű pizzafűszeremmel is, ami paradicsompor, szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, őrölt pirospaprika, só, bors keveréke.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon sült, 25 percig. Ropogós tetejű, messziről érezhető illatú finomság lett belőle. Mentalevéllel díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá