Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás quiche recept

Fetás quiche
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 20 cm-es quiche formához:

    • 30 dkg fagyasztott leveles tészta
    • 2 dkg vaj
    • 1/2 szál póréhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 25 dkg friss madársaláta
    • 1,5 dl főző tejszín
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • szerecsendió
    • 15 dkg feta sajt

    Díszítéshez:

    • néhány darab fekete olívabogyó
    • pár darab salátalevelet tegyünk félre

    Elkészítése:

    A tésztát kiolvasztjuk és ha szükséges kicsit kinyújtjuk, majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk.

    Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük.

    Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.

    180 fokos, előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk és így tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá