Fetás quiche

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók egy 20 cm-es quiche formához:

  • 30 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg friss madársaláta
  • 1,5 dl főző tejszín
  • 2-3 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 15 dkg feta sajt

Díszítéshez:

  • néhány darab fekete olívabogyó
  • pár darab salátalevelet tegyünk félre

Elkészítése:

A tésztát kiolvasztjuk és ha szükséges kicsit kinyújtjuk, majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk.

Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük.

Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.

180 fokos, előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk és így tálaljuk.