Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy sajtos csigák recept

Eszterházy sajtos csigák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 kocka margarin
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 csomag sütőpor
    • pici tej

    Eredeti krém:

    • 25 dkg margarin
    • ízlés szerint:
    • pirospaprika
    • só,
    • 25 dkg reszelt sajt
    • fűszerezés szabadon: bors, oregánó, majoránna, köménymag

    Saját krém kreálmány:

    • 25 dkg túró
    • pici tejföl (ne legyen túl puha a túró, mert kifolyik)
    • kapor

    Elkészítés:
    A tészta minden hozzávalóját jó alaposan összegyúrjunk, majd több (3-4) részre osztjuk és kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük az elkészített krémmel (ha a margarinosat választjuk, akkor kenés után sajtot szórunk rá) és feltekerjük a tésztát. Érdemes feltekerten, fóliába csomagolva egy éjszakát hűtőben pihentetni, de nem kötelező, akár azonnal is készíthető. Felszeleteljük a kis rudakat kb 0,5 cm vastagságú karikákra, és sütőpapíron kisütjük. Máris fogyasztható!
    Ha szeretnénk megőrizni puhaságát, sütés után szinte azonnal rakjuk zacskóba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá