Eszterházy sajtos csigák recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csomag sütőpor
- pici tej
Eredeti krém:
- 25 dkg margarin
- ízlés szerint:
- pirospaprika
- só,
- 25 dkg reszelt sajt
- fűszerezés szabadon: bors, oregánó, majoránna, köménymag
Saját krém kreálmány:
- 25 dkg túró
- pici tejföl (ne legyen túl puha a túró, mert kifolyik)
- só
- kapor
Elkészítés:
A tészta minden hozzávalóját jó alaposan összegyúrjunk, majd több (3-4) részre osztjuk és kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük az elkészített krémmel (ha a margarinosat választjuk, akkor kenés után sajtot szórunk rá) és feltekerjük a tésztát. Érdemes feltekerten, fóliába csomagolva egy éjszakát hűtőben pihentetni, de nem kötelező, akár azonnal is készíthető. Felszeleteljük a kis rudakat kb 0,5 cm vastagságú karikákra, és sütőpapíron kisütjük. Máris fogyasztható!
Ha szeretnénk megőrizni puhaságát, sütés után szinte azonnal rakjuk zacskóba.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.