Eszterházy sajtos csigák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Eszterházy sajtos csigák

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kocka margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • pici tej

Eredeti krém:

  • 25 dkg margarin
  • ízlés szerint:
  • pirospaprika
  • só,
  • 25 dkg reszelt sajt
  • fűszerezés szabadon: bors, oregánó, majoránna, köménymag

Saját krém kreálmány:

  • 25 dkg túró
  • pici tejföl (ne legyen túl puha a túró, mert kifolyik)
  • kapor

Elkészítés:
A tészta minden hozzávalóját jó alaposan összegyúrjunk, majd több (3-4) részre osztjuk és kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük az elkészített krémmel (ha a margarinosat választjuk, akkor kenés után sajtot szórunk rá) és feltekerjük a tésztát. Érdemes feltekerten, fóliába csomagolva egy éjszakát hűtőben pihentetni, de nem kötelező, akár azonnal is készíthető. Felszeleteljük a kis rudakat kb 0,5 cm vastagságú karikákra, és sütőpapíron kisütjük. Máris fogyasztható!
Ha szeretnénk megőrizni puhaságát, sütés után szinte azonnal rakjuk zacskóba.