Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes sajtos rúd recept

Ecetes sajtos rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 50 dkg margarin
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 púpozott teáskanál só
    • 10 evőkanál víz
    • 2 evőkanál 10 %-os ecet

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy csak a fehérje
    • reszelt sajt vagy szezámmag, köménymag…stb attól függően mit szeretünk

    Elkészítése:

    Tészta összeállítása:

    A vízbe belekeverjük az ecetet.

    A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.

    Ezután a margarinos-lisztes keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ecetes vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. A tésztának jól gyúrható, kézhez nem ragadó állagúnak kell lennie.

    A tésztából téglalapot formázunk, folpackba csomagoljuk és 1 éjszakára (vagy ha nincs annyi időnk, akkor pár órára) hűtőbe tesszük.

    Formázás:

    Másnap a tésztát 2-3 részre vágjuk. Kissé lisztezett felületen maximum 5 mm vastagra nyújtjuk a részeket egyenként és derelyvágóval vagy sajtos rúd kiszúróval felvágjuk a tésztát.

    A leeső részeket összegyúrjuk és visszatesszük a hűtőbe.

    A megformázott tészták felületét felvert tojással lekenjük (ha egyéb sütemény sütéséből maradt ki tojásfehérje az is jó!) és megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy amivel szeretnénk. A beízesített rudakat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    Sütés:

    Előmelegített 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Fém dobozba téve sokáig eláll és omlós marad.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá