Ecetes sajtos rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 púpozott teáskanál só
- 10 evőkanál víz
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy csak a fehérje
- reszelt sajt vagy szezámmag, köménymag…stb attól függően mit szeretünk
Elkészítése:
Tészta összeállítása:
A vízbe belekeverjük az ecetet.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Ezután a margarinos-lisztes keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ecetes vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. A tésztának jól gyúrható, kézhez nem ragadó állagúnak kell lennie.
A tésztából téglalapot formázunk, folpackba csomagoljuk és 1 éjszakára (vagy ha nincs annyi időnk, akkor pár órára) hűtőbe tesszük.
Formázás:
Másnap a tésztát 2-3 részre vágjuk. Kissé lisztezett felületen maximum 5 mm vastagra nyújtjuk a részeket egyenként és derelyvágóval vagy sajtos rúd kiszúróval felvágjuk a tésztát.
A leeső részeket összegyúrjuk és visszatesszük a hűtőbe.
A megformázott tészták felületét felvert tojással lekenjük (ha egyéb sütemény sütéséből maradt ki tojásfehérje az is jó!) és megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy amivel szeretnénk. A beízesített rudakat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fém dobozba téve sokáig eláll és omlós marad.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »