Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes, sajtos rúd recept

Ecetes, sajtos rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 ek 10 %-os ecet
    • 2 kk só
    • 1 púpos ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg reszelt sajt

    A tetejére:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk felfuttatás nélkül a többi hozzávalóval összegyúrjuk.

    Egy éjszakára a hűtőbe tesszük folpacba csomagolva.

    Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk és felvert tojással lekenjük. Sajttal megszórjuk. Derelyevágóval tetszés szerinti csíkokat vágunk belőle.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Fél órát hagyjuk kelni, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá