Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobócsilllag recept

Dobócsilllag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 gramm natúr joghurt
    • 3 ek olaj
    • 1,5 tk só
    • 1 ek cukor
    • 1,8 dl víz
    • 2 dkg élesztő

    Töltelék:

    • sonka
    • tejföl
    • bors
    • reszelt sajt
    • aprított lila hagyma ízlés szerint

    Elkészítése:
    A tészta alapanyagait összekeverjük a tej, cukor és az élesztő kivételével.

    A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az alapanyagokhoz adjuk, majd dagasztjuk. Aztán kelesztjük.

    A töltelékhez a sonkát apró kockára vágjuk, adjunk hozzá pár kanál tejfölt, apró kockára vágott hagymát, ízesítsük sóval, borssal. (Kenhető legyen és annyi, hogy két lapot be tudjunk fedni vele.)

    A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Olajozott tepsire helyezünk egy kört, megkenjük a fele töltelékkel, szélét ne nagyon, majd tegyük rá egy másik kinyújtott lapot (majd a másik két lappal és töltelékkel is így járjunk el).

    Egy poharat lisztezzünk meg és tegyük a kör közepére, de ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzuk fel a tésztát 16 részre vagy amennyire tudjuk a pohárig bevágva, majd minden csíkot tekerjünk meg kétszer-háromszor. Fél órát pihentetjük.
    P1060617
    Tojással kenjük meg és díszítsük lenmaggal, szezámmaggal, esetleg mákkal. 180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
    dobócsillag-2

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá