Dobócsilllag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 14 gramm natúr joghurt
  • 3 ek olaj
  • 1,5 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő

Töltelék:

  • sonka
  • tejföl
  • bors
  • reszelt sajt
  • aprított lila hagyma ízlés szerint

Elkészítése:
A tészta alapanyagait összekeverjük a tej, cukor és az élesztő kivételével.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az alapanyagokhoz adjuk, majd dagasztjuk. Aztán kelesztjük.

A töltelékhez a sonkát apró kockára vágjuk, adjunk hozzá pár kanál tejfölt, apró kockára vágott hagymát, ízesítsük sóval, borssal. (Kenhető legyen és annyi, hogy két lapot be tudjunk fedni vele.)

A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Olajozott tepsire helyezünk egy kört, megkenjük a fele töltelékkel, szélét ne nagyon, majd tegyük rá egy másik kinyújtott lapot (majd a másik két lappal és töltelékkel is így járjunk el).

Egy poharat lisztezzünk meg és tegyük a kör közepére, de ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzuk fel a tésztát 16 részre vagy amennyire tudjuk a pohárig bevágva, majd minden csíkot tekerjünk meg kétszer-háromszor. Fél órát pihentetjük.
P1060617
Tojással kenjük meg és díszítsük lenmaggal, szezámmaggal, esetleg mákkal. 180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
dobócsillag-2