Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szendvicskrémes csiga recept

Szendvicskrémes csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 50 dkg liszt
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál olaj
    • 2 és fél dl víz
    • 2 kávéskanál só
    • 1 doboz melegszendvicskrém (konzerv)
    • reszelt sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
    Összekeverjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk és letakarva langyos helyen kelni hagyjuk.

    Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a melegszendvics krémmel és feltekerjük. Kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire fektetjük és megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

    Tipp:

    Lehet sonkás-tejfölösen is készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá