Szendvicskrémes csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 és fél dl víz
  • 2 kávéskanál só
  • 1 doboz melegszendvicskrém (konzerv)
  • reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
Összekeverjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk és letakarva langyos helyen kelni hagyjuk.

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a melegszendvics krémmel és feltekerjük. Kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire fektetjük és megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Tipp:

Lehet sonkás-tejfölösen is készíteni.