Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tekercs recept

Sajtos tekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 50 dkg margarin
    • 1 kis dobozos tejföl (150 g)
    • sajt, 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A lisztbe belemorzsolunk 25 dkg margarint. A tejet 1 kk cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, majd a tejfölt, tojásokat és csipet sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt akkor a tésztát 14-16 egyenlő rúdra osztjuk.

    A rudakat egyenként kinyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.

    A feltekert rudakat 2 ujjnyi vastagra felszeleteljük és sütőpapíros lemezre helyezzük, távol egymástól.

    Megkenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk egy kevés sajttal. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. ( A teteje aranybarna legyen.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá