Sajtos tekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 50 dkg margarin
  • 1 kis dobozos tejföl (150 g)
  • sajt, 1 tojás a tetejére
  • 1 dl tej

Elkészítése:

A lisztbe belemorzsolunk 25 dkg margarint. A tejet 1 kk cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, majd a tejfölt, tojásokat és csipet sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt akkor a tésztát 14-16 egyenlő rúdra osztjuk.

A rudakat egyenként kinyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.

A feltekert rudakat 2 ujjnyi vastagra felszeleteljük és sütőpapíros lemezre helyezzük, távol egymástól.

Megkenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk egy kevés sajttal. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. ( A teteje aranybarna legyen.)