Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes pizzás csiga recept

Sajtkrémes pizzás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1 ek só
    • 2 ek olaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek cukor
    • kb 2,5-3 dl tej (függ a liszt mennyiségétől)

    Krém:

    • 100 g kenhető sajt
    • 200 g pizzakrém
    • sajt
    • feltét ízlés szerint (sonka, kolbász… stb)

    Elkészítés:
    1 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót egy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojás sárgákat, majd ha szükséges adunk még hozzá tejet, annyit amennyivel félkemény tésztát kapunk.

    Közben a krémet elkészítjük. A kenhető sajtot összekeverjük a pizzakrémmel, esetleg apróra vágott hagymát is keverhetünk bele.

    A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Ha szeretnénk megszórhatjuk vágott gépsonkával vagy amivel még szeretnénk. Feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastagra szeleteljük.

    Egy sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a csigákat, fél órát kelesztjük. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk.

    170 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá