Sajtkrémes pizzás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 2 ek olaj
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • kb 2,5-3 dl tej (függ a liszt mennyiségétől)

Krém:

  • 100 g kenhető sajt
  • 200 g pizzakrém
  • sajt
  • feltét ízlés szerint (sonka, kolbász… stb)

Elkészítés:
1 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót egy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojás sárgákat, majd ha szükséges adunk még hozzá tejet, annyit amennyivel félkemény tésztát kapunk.

Közben a krémet elkészítjük. A kenhető sajtot összekeverjük a pizzakrémmel, esetleg apróra vágott hagymát is keverhetünk bele.

A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Ha szeretnénk megszórhatjuk vágott gépsonkával vagy amivel még szeretnénk. Feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastagra szeleteljük.

Egy sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a csigákat, fél órát kelesztjük. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk.

170 fokon szép pirosra sütjük.