Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Pizza tésztához:

    • fél kiló liszt
    • 1 ek só
    • fél kanál oregánó
    • 1 cs porélesztő
    • 3 dl langyos víz
    • negyed dl olaj
    • egy csipet őrölt bors
    • egy csipet cukor

    Töltelékhez:

    • 1 kis tubus pizzakrém
    • 1,5 kis tubus ketcup
    • néhány szelet sonka (ízlés szerint)
    • 10-20 dkg sajt (ízlés szerint)
    • egy gerezd fokhagyma
    • csipet oregánó
    • csipet bazsalikom

    A tepsi kikenéséhez:

    • kevés vaj és búzadara
    • (bármilyen más töltelék amit szeretünk a pizzára)

    Elkészítése:
    Első lépésként elkészítjük a pizza tésztát. A hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük, jól kikeverjük és átgyúrjuk. Körülbelül másfél, két órát kelesztjük meleg helyen. (Én felmelegítem a sütőt és mikor már úgy érzem jó meleg, lefedem egy konyharuhával a keverőtálat és így beteszem kelni a tésztát a sütőbe. Résnyire nyitva hagyom a sütő ajtót, hogy a nagy melegbe ne kezdjen el sülni a tészta.)
    Miközben kel a tészta érdemes elkészíteni a tölteléket. A pizzakrémet és a ketchupot egy kis tálba nyomjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot.Jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
    Amikor a tészta jól megkelt, ketté vesszük. Az első adagot kinyújtjuk, megkenjük a krémmel valamint felcsíkozzuk a sonkát és elterítjük a tésztán.Ezt követően feltekerjük mint a bejglit. Majd a következő adaggal ugyanígy teszünk. Amikor feltekertük őket egy tálcán betesszük a fagyasztóba kb 10-15 percre, hogy szeletelésnél ne jöjjön ki a krém.
    Közben egy gáztepsit kivajazunk és vékonyan megszórjuk búzadarával.
    Miután kivettük a rudakat a fagyasztóból felszeleteljük és a kis csigákat tepsibe tesszük, majd ízlés szerint megszórjuk sajttal és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Sztori: Osztálytalálkozóra indultam és valami sós süteményt kellett sütnöm, amiben nem igazán vagyok jó. A pizza sütésben viszont annál inkább. Ezt a pizza receptet a keresztanyámtól kaptam, és elég sűrűn el kell itthon készítenem. Édesanyám ötlete volt, hogy csináljak a pizzából pizzás csigát, mert a pizza finom és ha csigát csinálok belőle mutatós is lesz.
    Hatalmas sikert aratott itthon és az osztálytalálkozón is. :)
    Igaz sokat kell vele dolgozni de nagyon megéri, és minél többször készítjük el, annál könnyebben megy majd.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá